Убио четири дјечака, па пуштен на слободу: Тужилаштво у Приштини ослободило ухапшеног по Интерполовој потјерници

GS
Убио четири дјечака, па пуштен на слободу: Тужилаштво у Приштини ослободило ухапшеног по Интерполовој потјерници

Алил Демири, којег је јуче ухапсила косовска полиција након међународне потјернице, пуштен је на слободу, сазнаје Репортери. Његово ослобађање је потврдио адвокат Бесник Бериша.

Након извођења доказа одбране и разјашњавајућих аргумената изнијетих на рочишту на којем је упућен захтјев Тужилаштва за одређивање мјере притвора, тужилац који је заступао приједлог одустао је од захтјева – рекао је он.

Бериша је рекао да је Демиријево притварање и хапшење извршено противзаконито и да представља кршење његових законских и уставних права.

Првобитно осуђен на доживотну казну затвора
– Алил Демири је ухапшен и притворен противправно, на основу Интерполовог налога за случај који је већ водио наш суд. Косовски суд је у обје инстанце већ одлучио и одбио захтјев власти за његово изручење. Он не може бити изручен Сјеверној Македонији и увјерен сам да ће се сутра вратити породици и пријатељима – рекао је Бериша.

Демири, који је јуче ухапшен на Косову по потјерници Министарства унутрашњих послова Сјеверне Македоније, првобитно је осуђен на доживотну казну затвора као извршилац убиства четворице дјечака и рибара, које се догодило 12. априла 2012. године на Смилковском језеру, близу Скопља.

Петоструко убиство априла 2012. године озбиљно је уздрмало међуетничке односе у Сјеверној Македонији, јер је група Албанаца без икаквог повода ликвидирала петорицу Македонаца.

Демири, Африм и Агим Исмаиловић суђени су на доживотну робију због тероризма, док су Хаки и Февзи Азири осуђени на девет односно 15 година затвора због помагања. Сами Љута је, због недостатка доказа, ослобођен оптужнице.

Демири и Африм Исмаиловић су прије суђења побјегли на КиМ, гдје је у међувремену Демири осуђен због држања илегалног оружја.

Због петоструког убиства, македонско правосуђе одржало је два процеса названа “Монструм”, преноси Косово Онлајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана