Убијен кандидат за градоначелника Пећи

ГС
Убијен кандидат за градоначелника Пећи

ПЕЋ - Кандидат Демократске партије Косова, за градоначелника Пећи, Астрит Адемај, убијен је синоћ око 20.20 сати у пуцњави.

Астрит Адемај убијен је заједно са бившим кандидатом ДПК за градоначелника Дечана Белрандом Кадријајем.

Случај се догодио у бару испред Економске школе у Пећи, пише косовски "Коха диторе". Наводе да је до убиства дошло у једном локалу у Пећи и да је након вербалног сукоба услиједило пуцање.

Извори медија на албанском наводе да је дошло до међусобног оружаног обрачуна и да су жртве пуцале једна на другу. Полиција је на лицу мјеста затекла два ватрена оружја.

Брат Астрита Адемаја, Авни Адемај, такође је повријеђен, пише "Репортери".

Дежурни љекар у болници у Пећи Садри Бериша изнуо је детаље о случају.

"Пацијенти су доведени без знакова живота, двије су биле без знакова живота, док је једном повријеђена шака и он је ван животне опасности. Отпуштен је и лијечио се амбулантно. Наиме, поломљен му је прст. Не знамо да ли су умрли на лицу мјеста или успут, али су без знакова живота доведени у Ургентни центар у болници у Пећи", објаснио је Бериша.

Ко је био Астрит Адемај?

Адемаја је прије мјесец дана именован за кандидата Демократске партије Косова (ДПК) чији је оснивач Хашим Тачи за градоначелника Пећи.

"Вечерас смо у Пећи, у граду олимпијских шампиона који су учинили поносним не само Косово, већ и све Албанце широм свијета, представили кандидата ДПК за градоначелника Астрит Адемај. Одлучили смо да на октобарским изборима посебну пажњу посветимо Пећи, што и заслужује, и уз подршку грађана ове општине да кренемо у реализацију пројеката за претварање Пећи у град економског, туристичког, културног развоја", написао је Мемли Красники на дан озваничења Адемајеве кандидатуре, пише "Репортери.нет".

Астрит Адемај, био је генерални секретар Универзитета у Пећи "Хаџи Зека", док је био кандидат за докторат Универзитета у Сарајеву из области Безбједносних наука.

Само два сата прије трагедије Астрит Адемај објавио је видео запис на својој званичној Фацебоок страници. У том видеу, Адемај је агитовао на становнике Пећи да му поклоне повјерењу на наредним локалним изборима заказаним за 17. октобар ове године, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана