Убици уличног свирача 18 година затвора: Тукао га до смрти због пар марака

GS
Foto: Arhiva

Апелациони суд у Новом Саду правоснажно је осудио Ж. Р. из Жабља, на казну затвора од 18 година за свирепо убиство уличног свирача Кристијана Костића Блекија, почетком фебруара прошле године у Новом Саду.

Жалбе на првостепену пресуду су уложили бранилац окривљеног и Више јавно тужилаштво у том граду, док је Апелациони суд одбио као неосноване жалбе и потврдио првостепену пресуду, објављено је на сајту овог суда.

Извади новац или ћу те “нокаутирати”
У образложењу своје одлуке, другостепени суд је навео да је кривични поступак спроведен без битних повреда, те да је првостепени суд на основу свих изведених доказа правилно и потпуно утврдио све чињенице од значаја за доношење законите и правилне одлуке.

Према детаљима из оптужнице, Костић и оптужени су део те вечери провели заједно у једном угоститељском објекту, а потом су се поново срели и оптужени је запријетио Костићу, рекавши му да ће га, ако не извади новац, “нокаутирати”.

Крвнички га убио због 390 динара
Костић му је дао сав новац који је имао око 8 КМ (390 динара), упитавши га “зашто си такав”, након чега је оптужени узео новац и више пута га руком ударио у главу, услед чега је Костић пао на тротоар.

Оптужени је наставио да шутира у главу и тијело Костића који је лежао, а потом је свукао доњи дио тренерке и уринирао по пребијеном Костићу.

Видјевши пролазника, оптужени га је зауставио, рекавши му да Костић није у добром здравственом стању, на шта је пролазник позвао Хитну помоћ.

Реанимација је била безуспјешна
У Ургентном центру доктори су покушали да реанимирају Костића, али због великог броја повреда, између осталог и прелома лобање, реанимација је била безуспјешна.

Тужилаштво у оптужници наводи да је у тренутку пребијања способност оптуженог да схвати значај дјела и да управља својим поступцима била смањена, али не до битног степена, будући да је био под утицајем алкохола у крви – око 2,47 промила.

Велики број Новосађана се након Костићеве смрти окупио на Тргу слободе гдје су упалили свијеће, донели цвијеће и његову фотографију, и на тај начин опростили од познатог уличног свирача, преноси Блиц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана