У Врању ухапшена група кријумчара, тражили 200 до 600 евра за превоз миграната

Танјуг
Foto: Ј.С

БЕОГРАД - Пет особа ухапшено је у Србији због сумње да су кријумчарили мигранте ка Хрватској и Мађарској, саопштила је Полицијска управа Врање.

Полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Врању ухапсила једну особу из Прешева и четири из Врања, а против мушкарца (56) из Врања биће поднијета кривична пријава у редовном поступку.

На терет им се ставља да су као припадници криминалне групе, по претходном договору и уз новчану накнаду од 200 до 600 евра по групи ирегуларних миграната, омогућили недозвољен транзит кроз Србију до Београда, Врбаса, Сомбора и Суботице за више од 50 миграната с циљем њиховог недозвољеног преласка границе са Хрватском и Мађарском.

У претресу станова и других просторија осумњичених пронађена је и одузета већа количина страног новца, три аутомобила, осам мобилних телефона, док су у кући једног од ухапшених чији су иницијали И.Т. пронађена 22 метка, па се он сумњичи и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Акцију су спровели припадници Полицијске управе у Врању, у сарадњи са жандармеријом, Службом за борбу против организованог криминала и Регионалним центром граничне полиције према Сјеверној Македонији.

Петорици приведених одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити предати тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Врању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана