У Старом Грацку нападнуто двоје младих Срба

Срна
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Непознати мушкарац напао је двоје младих Срба у Старом Грацку што је унијело огроман страх и узнемиреност међу преостале Србе у овом селу надомак Липљана у којем никад нису зарасле ране након стравичног масакра 14 жеталаца у јулу 1999. године, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Сања Д. и Вељко Т. пресретнути су синоћ током шетње, када је из таксија изашао непознати мушкарац, почео да трчи за њима и виче на албанском.

Они су у посљедњем тренутку успјели да се сакрију у оближњу кућу и позову помоћ, док је нападач наставио да лупа по прозору и вратима.

Младић и дјевојка су дали изјаву у полицији, а њих је обишао и предсједник привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић.

Канцеларија за Косово и Метохију је најавила да ће о овом инциденту обавијестити
специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака. Из Канцеларије захтијевају да нападач буде откривен у најкраћем могућем року и адекватно санкционисан, јер само то може донекле умирити Србе који су остали да живе у овом мученичком мјесту.

"Нарастајући талас насиља према Србима и српским светињама на Косову и Метохији у директној је вези са антисрпском реториком и антисрпским деловањем власти у Приштини и крајње је време да међународна заједница таквом деловању и албанским екстремистима стане на пут", закључено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана