У стану екстремисте пронађене сабље и заставе Исламске државе! (ВИДЕО)

Агенције
У стану екстремисте пронађене сабље и заставе Исламске државе! (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је јутрос да је полиција ухапсила три особе након напада на жандарма испред амбасаде Израела у Београду, који се догодио јуче око 11 сати.

Такође, Дачић је истакао да је извршен претрес на неколико локација, као и претрес куће и стана Милоша Жујовића (25) који се сумњичи за напад самостријелом на жандарма, а који је убијен након тога.

- Приликом претреса његове куће пронашли смо и рачун. Купио је самостријел дан пред терористички напад у радњи у Земуну за 6.700 динара. Сумња се да је ријеч о терористичком удруживању, ухапсили смо и привели неколико лица - поручио је Дачић и додао:

- Реконструкцијом кретања Жујовића од када је ујутру дошао из Младеновца аутобусом, прво је ишао по граду до синагоге. Пошто је тамо била полиција, наставио је даље, дошао до амбасаде. Из тога су јасне главне мете - рекао је Дачић.

Министар полиције је рекао и да су припадници МУП ухапсили и задржали Игора Деспотовића, Кемала Беговића из Новог Пазара, као и Хариса Шунда, држављанина БиХ.

- Деспотовић је био у блиској вези са Жујовићем. Поред њега, задржан је и Кемал Беговић из Новог Пазара. Код њега је пронађен прслук са заставом исламске државе. Такође, Харис Шундо држављанин БиХ је задржан, који нема одобрен боравак и биће му изречена мера удаљења из Србије - додао је Дачић и објаснио шта је пронађено приликом претреса кућа ухапшених екстремиста.

- У кући једног од људи који је био предмет претреса пронађен је видео гдје се са ножем заклиње на вјерност исламској држави. Тужилаштво каже да нема кривичног дјела, али ми мислимо да то јесте кривично дјело - навео је Дачић.

Дачић је показао и снимак који је пронађен током претреса куће једног од осумњичених на ком се виде ножеви, али и застава исламске државе.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана