У Србију стигло нових 266.000 доза кинеске вакцине

Срна
У Србију стигло нових 266.000 доза кинеске вакцине

БЕОГРАД - Нови контингент од 266.000 доза кинеске вакцине "синофарм" стигао је данас у Србију, чиме је број вакцина које је Кина испоручила Београду достигао 3,7 милиона.

Авион са вакцинама на београдском аеродрому "Никола "Тесла" дочекали су министар здравља Златибор Лончар и кинески амбасадор Чен Бо.

Лончар је рекао да је до сада стигло 3,5 милиона доза кинеске вакцине, која је купљена, и 200.000 доза које је кинеска војска донирала Војсци Србије.

Он је напоменуо да је у Србију до сада укупно стигло 5,5 милиона разних вакцина против вируса корона.

Лончар је додао да је долазак и кинеске и руске вакцине резултат добрих односа предсједника Србије Александра Вучића са кинеским и руским предсједницима Владимиром Путином и Си Ђинпингом.

"Тако да ово не пада са неба. Да је тако лако и друге земље би набавиле", рекао је Лончар.

Чен је честитала Србији на постигнутим резултатима масовне вакцинације, јер се бројеви заражених стално смањују, те истакла да се Кина залаже за једнаку и праведну расподјелу вакцине у свијету.

Она је навела да је Кина испоручила свијету више од 300 милиона доза вакцина и да је спремна да настави сарадњу са Србијом и другим земљама у борби против епидемије вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана