У Србији заражена 1.673 корисника и 733 запослена у установама социјалне заштите и домовима за смјештај одраслих и старих

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- У установама социјалне заштите и домовима за смјештај одраслих и старих у Србији потврђено је присуство вируса корона код 1.673 корисника и 733 запослена, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

У саопштењу је наведено да су корисници у установама социјалне заштите за које постоји процјена да могу бити потенцијални преносници вируса, смјештени у изолацију, док запослени код којих постоји оваква опасност не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

Министарство је донијело рјешење о забрани рада Дому за смјештај одраслих и старијих "Доживети стоту" и "Нада" у Београду, Дому за смјештај одраслих и старијих "Стара пруга" Умка и Дому за смјештај одраслих и старијих "Радост" у Неготину.

Укупан број установа социјалне заштите чији су оснивачи Србија и Аутономна покрајина Војводина је 74, од чега је 56 установа за одрасле и старије.

Укупан број приватних пружалаца услуге социјалне заштите домски смјештај одраслих и старијих на територији Србије је 237, са капацитетом од 8.801 корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана