У Шиду за 24 часа више од 50 инцидената у вези са мигрантима

Срна
У Шиду за 24 часа више од 50 инцидената у вези са мигрантима

БЕОГРАД - На подручју општине Шид забиљежено је више од 50 инцидентних ситуација у вези са мигрантима у претходна 24 сата, изјавио је замјеник предсједника ове општине Зоран Семеновић.

Он је рекао да су припадници Војске Србије, у сарадњи са припадницима МУП-а, у претходна 24 часа затекли мигранте ван прихватних кампова и ван мјеста предвиђених за њихову редовно кретање.

Семеновић је за ТВ Прва изјавио да је у току ноћи било неколико мањих инцидената и да је забиљежено да су поједини таксисти возилима кикиндских и београдских таблица довозили групе миграната у Шид.

Он је истакао да су брзим интервенцијама безбједносних снага мигранти враћени у прихватне центре, али да су били без заштитних маски, па се страхује да би због тога могла да се погорша епидемиолошка ситуација на подручју општине Шид.

Семеновић је навео да су грађани Шида у претходних седам дана имали одређених проблема због миграната, али да је у претходна два дана, када су у Шид стигли припадници Војске Србије који обезбјеђују три мигрантска прихватна центра, осјетно побољшана безбједност.

Републички комесар за избјеглице и мигранте у Србији Владимир Цуцић изјавио је данас да је одлука да војска чува три центра за мигранте у Шиду добра превентива и да се тиме не угожавају ничија права.

Цуцић је рекао да је војска код тих центара у Шиду "не зато што је нешто било, већ да нечега не буде", подсјетивши да мигранти желе да напусте Србију.

- Србија им није, нити је икада била дестинација - рекао је Цуцић за РТС.

Он је додао да се у моменту када се завршило ванредно стање због вируса корона у Србији налазило око 9.100 миграната, а да их сада има нешто мање од 8.000.

- Нормално, ми не можемо да допустимо да се појави стампедо према границама неких суседних земаља. Сада се у центрима налази око 7.600 и око 150 миграната у покрету - рекао је Цуцић.

Он је поново још једном демантовао информације да се мигранти насељавају по Србији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана