У Шапцу обиљежено 15 година постојања Српске напредне странке

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ШАБАЦ - У Шапцу је данас свечано обиљежено 15 година постојања Српске напредне странке, а предсједник Србије и члан странке Александар Вучић поручио је да је СНС промијенила Србију и да јој је донијела мир, сигурност и стабилност.

Вучић је по уласку у пуну спортску халу поздрављен дуготрајним  аплаузом, а свечаност је почела изводењем химне "Боже правде"

"Поносан сам на чланство у СНС, то је политичка странка која је променила Србију, оставила мир, ситабилност и сигурност, много веће плате и пензије него што су икада биле", рекао је он.

Он је додао да странка мора да буде ту за народ и да Србију учини бољим мјестом за живот и да ће наставити да подржава напредњаке као и да су пред њима пресудни  избори.

"Избори 17. децембра биће одсудни, нема опуштања, морамо да их победимо сви заједно и да их победимо убедљивије него икада и покажемо да не могу да сруше Србију својим лажима", додао је он. 

Предсједник СНС Милош Вучевић изјавио је да је та странка за 15 година постојања успјела да сачува слободу и независност Србије и повратили углед Србије, какав она заслужује.

"И када подвучемо црту после ових 15 година постојања СНС, странке која је била неопходна Србији, њеној политичкој сцени, видећемо километре и километре аутопутева, видећемо модернизоване и брзе железничке пруге, видећемо стотине фабрика, видећемо нове клиничке центре, болнице, домове здравља, обновљене и изграђене школе, обданишта и изграђене и посејане широм Србије, Србије где данас ради 500.000 људи више него што је радио пре неких десет година. То је наша заједничка победа", поручио је Вучевић на прослави.

Како је рекао, имао је част и привилегију да је од почетка у тој странци, од 2008. и зна каква је то обавеза и одговорност, али и привилегија и част.

На скупу су се обратиле и докторка Милена Турбаковић и предсједица Удружења пацијената оболелих од цистичне фибрзе Милица Перић.

Турбаковић из Шапца рекла је да се у здравству дешавају велике промене и да се посљедњих година улажу велика средства у опрему и изградњу и реконсктркцију здравствених објеката. 

"Добили смо потпуно нове клиничке центре, нове болнице и реновиране и нове, а у реконструкцији сада се налази 19 здравствених установа, док пацијенти у њима имају пун обим здравствене заштите и најсавременије лекове. Наставак великих улагања у здравство представљају и нови апарати-  22 магнетне резонанце, 18 нових мамографа, скенери, бројни ултразвучи и бројни апарати, који ће бити доступни широм Србије у многим болницама и домовима здравља, не само у великим градовима него и у мањим местима", рекла је Турбаковић.

Свечаности у пуној Спортској хали у Шапцу  присуствовали су поред предсједника СНС Милоша Вучевића, функционери и чланови странке.

Српска напредна странка основана је 2008. године након што се одвојила од Српске радикалне странке (СРС), а од 2012. године је владајућа странка.

Први председник странке био је Томислав Николић, а Вучић је на челу странке био 11 година, до маја ове године када се повукао са те функције, а на мјесто предсједника изабран Милош Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана