У Приштини ухапшено 6 полицајаца - један због случајног убиства колеге, остали због изазивања опште опасности

Танјуг
У Приштини ухапшено 6 полицајаца - један због случајног убиства колеге, остали због изазивања опште опасности

ПРИШТИНА - Због убиства колеге из нехата, у приштинском насељу Златаре ухапшен је један полицајац, а због изазивања опште опасности ухапшено је још пет његових колега.

Суспензија је препоручена за још девет полицајаца који су били присутни током несрећног догађаја.

Косовски полицијски инспекторат (ПИК) је саопштио да је после поноћи добио информацију да је у приштинском насељу Златаре на приватној забави дошло до инцидента и пуцњаве у којој је повријеђено једно лице, јавио је Косова прес.

Истражитељи ПИК-а су се одмах одазвали позиву и на лице мјеста су изашле надлежне полицијске јединице и притворски тужилац.

Повријеђени полицајац је упућен на лијечење, али је преминуо од посљедица повреда, упркос напорима љекара.

На основу прелиминарне истраге, сумња се да се случај догодио на приватној забави којој је присуствовало 15 полицајаца, сви ван дужности. Осумњиченог полицајца је ПИК ухапсио због сумње да је починио  убиство.

Одлуком тужиоца му је одређено задржавање до 48 сати и удаљен је са дужности, пренио је Радио КиМ.

Због сумње да су починили кривична дјела изазивање опште опасности и употреба оружја или опасне направе, ПИК је лишио слободе још пет полицијских службеника који су били присутни на забави.

Рјешењем истог тужиоца, одређено им је задржавање до 48 сати и суспензија.

ПИК је Косовској полицији препоручио мјеру суспензије за још девет полицајаца који су били присутни у овом случају, наводи се у саопштењу.

Тијело жртве је послато на Институт за судску медицину у Приштини. Истражитељи ПИК-а у консултацији са надлежним тужиоцем ће наставити даље истражне радње у вези са овим случајем.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана