У Приштини објављена оптужница за Бањску против 45 особа

Танјуг
Foto: КИМ

ПРИШТИНА - Специјално тужилаштво у Приштини објавило је данас оптужницу против 45 особа за оружани сукоб у Бањској код Звечана, који се догодио 24. септембра прошле године.

Они се према оптужници терете у вези са наводним тероризмом, односно за кривична дјела “против уставног поретка и безбједности, финансирање тероризма и прање новца”.

Тужилац у овом случају, Наим Абази, рекао је да је обављено 66 разговора са свједоцима и оптуженима, а према његовим ријечима, као доказни материјал узето је 120 електричних уређаја, 1266 комада оружја и друге опреме.

“Оптужницом је обухваћено 45 особа које су имале различите улоге, од организовања, усмјеравања терористичких активности до финансирања и прања новца”, рекао је Абази који је навео да је међу оптуженима са “кључном позицијом вође групе” Милан Радоичић који је, како тврди, одиграо важну улогу у “координацији и криминалним активностима”, преноси Коха.

Абази је рекао и да је током процеса одузета покретна и непокретна имовина, оклопна возила и више од 1.200 комада оружја.

Тужилаштво у Приштини је, према наводима његових званичника, захваљујући сарадњи са Европском унијом, САД и другим државама дошло до важних доказа и да је то било од суштинског значаја за подизање ове, како тврде, “снажне оптужнице”.

У Бањској је 24. септембра прошле године дошло до сукоба локалних Срба и припадника тзв. косовске полиције, у којем су погинула тројица Срба и један припадник полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана