У парници против Кецмановића данас свједоче чланови породица убијене дjеце

Танјуг
У парници против Кецмановића данас свједоче чланови породица убијене дjеце

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас би требало да се свједочењем оштећених настави суђење у парничном поступку против породице Кецмановић – мајке, оца и дјечака, који је 3. маја у Основној школи “Владислав Рибникар” убио девет вршњака и чувара, те ранио још шест особа.

Ово суђење почело је у октобру, када је закључено припремно рочиште, а данас би требало да свједоче породице Чикић, Мартиновић и Божовић, чији чланови су убијени 3. маја у школи.

Тужбу је поднијело укупно 27 тужилаца, односно чланова породица жртава масакра, а тужени су малољетник и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка донијети одлуку да ли у потпуности или дјелимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Тужба је поднијета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови, и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиског лица.

Суд је раније одредио у односу на оца дјечака привремене мјере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.

У парничном поступку против дјечакове мајке, Виши суд у Београду донио је рјешење о привременој мјери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.

Више јавно тужилаштво у Београду је 10.октобра подигло оптужницу против оца и мајке дјечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, малољетни К.К. учио да пуца, док је малољетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Рјешење о потврђивању оптужнице постало је правоснажно, па се очекује да Виши суд у Београду ускоро закаже почетак суђења и у том кривичном поступку.

У овом суду води се још једно суђење по тужби против породице Кецмановић, школе и државе, коју су поднијели чланови породице Дукић, чија дјевојчице је убијена у школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана