У Липљану мучки претучен и опљачкан Србин

Танјуг
У Липљану мучки претучен и опљачкан Србин

БЕОГРАД - У Старом Грацку, у општини Липљан, ноћас око поноћи, у својој кући је мучки претучен и опљачкан Србин Дејан Радић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како се наводи, тројица нападача која су причала албански прво су Радића везали, а потом тукли мотком и на крају опљачкали. Претученом човјеку помоћ су пружиле комшије, Срби који су позвали полицију, јер Дејан у породичном дому живи сам, пошто му је мајка недавно преминула.

Канцеларија за КиМ у саопштењу истиче да је овај брутални напад „посљедица антисрпске политике и институционалног насиља које спроводе Приштина и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти према Србима и бројних примјера полицијске бруталности, којима се шаље порука да су Срби на Косову и Метохији пожељне и легитимне мете Албанаца и да за њихова страдања нико неће одговарати“.

-Напади на Србе постали су свакодневица на Косову и Метохији, јер свака мржња рађа и инспирише мржњу, а Срби у овом страдалном селу ни после двије и по деценије немају мира, већ су поново на мети Албанаца - наглашава Канцеларија за КиМ.

У саопштењу се указује да је овај напад унио огромну забринутост и зебњу међу преостале Србе који живе у Старом Грацку, јер, како се истиче, они чија је обавеза да их штите окрећу главу на другу страну, да не виде сопствену срамоту.

-Да ли ће о Дејановим мукама кроз које је прошао да се огласи неки међународни представник из Приштине и да га посјети или он за њих не постоји? Хоће ли борци за људска права да подигну глас за брутално претученог Србина на Косову и Метохији и да траже од Приштине и Куртија да престану да спроводе и заговарају политику која инспирише насиље и терор над Србима? - наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана