У Клиничком центру Војводине пет обољелих, један критично

Срна
У Клиничком центру Војводине пет обољелих, један критично

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине тренутно се налази пет пацијената заражених вирусом корона, од којих је један у критичном стању, изјавио је данас у Новом Саду члан Кризног штаба за ванредне ситуације покрајинске Владе Зоран Гојковић.

“Од њих пет, један је у критичном стању, док су два у тешком стању. Два пацијента обољела од корона вируса, која су прва примљена на Клинику, показују значајно побољшање”, рекао је Гојковић новинарима у холу зграде покрајинске Владе.

Он је напоменуо да је пацијент заражен вирусом корона који се налази у Општој болници у Панчеву у добром општем стању.

Гојковић је додао да је тренутно највеће жариште вируса корона у Кикинди када је ријеч о Војводини, али и цијелој Србији.

“Зато су у Кикинди уведене строже мере заштите и превенције. Пратимо ситуацију из минута у минут и, за сада, они који су у изолацији скоро две седмице не показују симптоме. То се односи и на лекаре који су били у контакту са пацијентом, који су здрави”, нагласио је Гојковић, који је и покрајински секретар за здравство.

Према његовим ријечима, грађани са озбиљнијим симптомима требало би да се јаве на бројеве телефона да би попричали са љекарима и да не би доводили у даљу опасност изоловане пацијенте, те стварали гужве.

“Изабрани лекари ће, у великом броју, дати своје приватне бројеве телефона и тако ће лакше моћи доћи до њих. У Клинички центар Војводине пацијенти ће ићи само уколико показују озбиљније симптоме”, напоменуо је Гојковић.

Он је поручио и да је веома битно да се телефонске линије не оптерећују позивима који нису у вези са здравственим стањем.

У Војводини је тренутно 12 регистрованих случајева вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана