У КБЦ "Драгиша Мишовић" хоспитализовано пет беба

Срна
Foto: novosti.rs

БЕОГРАД - У Дјечијој клиници Клиничко болничког центра (КБЦ) "Др Драгиша Мишовић" у Београду хоспитализовано је пет беба позитивних на вирус корона, од којих најмлађа има само шест дана.

Начелник ове клинике Оливера Остојић рекла је да су клиничке слике беба благе и додала да оне нису животно угрожене, као ни њихове мајке, такође обољеле од ковида 19.

Она је навела да је у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" јутрос на лијечењу и 25 дјеце позитивних на вирус корона која долазе са вишедневним високим температурама и најчешће имају једнострану или двострану упалу плућа.

"Пре шест дана имали смо четворо тинејџера са тешком упалом плућа, то су гојазна деца", рекла је Остојићева за К1 телевизију и додала да њихова терапија траје од седам до десет дана.

Она каже да је тренутно мали проценат вакцинисане дјеце, али да је посљедњих дана повећано интересовање и да се родитељи информишу о имунизацији.

"Акценат је на дјеци са хроничним болестима", додала је Остојићева.

Од почетка епидемије у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" било је више од 200 новорођенчади.

Замјеник директора Универзитетског Клиничког центра у Нишу Радмило Јанковић рекао је за РТС да је стање у овој здравственој установи драматично и да су на ивици капацитета.

Он каже да су на Одјељењу интензивне његе још само два слободна кревета, као и да је и болница у Крушевцу "на издисају".

Са 350 нових случајева обољелих у једном дану, Ниш је трећи на листи од 16 градова у Србији који имају троцифрени број заражених вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана