У истрази убиства Јелене Марјановић осумњичено бар 15 мушкараца

Танјуг
Foto: arhiva

БЕОГРАД - Пред Вишим судом у Београду данас је читањем списа из истраге настављено је суђење Зорану Марјановићу поводом оптужби за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи увидом у списе из истраге, а одбрана Марјановића је изнијела низ примједбии на цијели поступак оспоравајући начин рада и доказе тужилаштва.

Наиме, из писаних докумената произлази да је прије него што је он ухапшен за убиство супруге, годину и по дана након злочина, статус осумњичених имало најмање 15 других мушкараца.

Судско веће је данас као доказ извело документа која показују како је мушкарцима у својству осумњичених, узиман биолошки материјал за ДНК анализу, а међу њима се нашао и извјесни Саша Марковић, који је у вријеме узимања ДНК био мртав.

На то је реаговао један од Марјановићевих адвоката Александар Зарић наводећи да одбрана не зна ни ко су ти људи ни зашто су конкретно имали стстус осумњичених.

Навео је да је један од њих био човек који је затечен како пијан спава у каналу, док је други мушкарац скупљао глисте у близини.

Међу документима је из истраге споменута је први пут и пресвлака на седишту из једног такси возила, а Марјановићеви браниоци су у више наврата приговарали да им полиција и тужилаштво нису доставили бројне доказе.

"Постоји извештај МУП- а од 30. маја 2016. у ком се наводи да су сва возила породице Марјановић и њихова кућа били озвучени. Наш брањеник и цела његова породица су били и на мерама тајне пратње, али извештај о резултатима примјене тих мјера, у предмету не постоји и није достављен одбрани", рекао је други Марјановићев бранилац Никола Думнић.

Као доказ су данас изведени и резултати анализе телефона Јелене Марјановић из којер се види да јој је он у именику био уписан као "Златни Мекин".

"Бројне поруке између покојне Јелене и Зорана Марјановића показују да су били у савршеном односу и самим тим искључује се могућност да је Зоран Марјановић имао мотив да је убије", напоменуо је трећи бранилац Марјановића, адвокат Вељко Делибашић.

Међу прочитаним доказима је био и налаз вјештака психолога у којем пише, да је заједничка ћерка Јелене и Зорана, дјевојчица високо интелигентна и душевно развијена за свој предшколски узраст.

Поступајући тужилац је током суђења на бројне примедбе браниоца, примјетила да они праве спектакл од суђења.

За следеће суђење које је заказано за 23. март, суд је наложио одбрани да му достави фотографију на којој се види да је Јелена на руци имала повриједу коју је задовила током неке поправке, чиме би они оправдали кап њене крви пронађене на задњем сједишту Зорановог мерцедеса.

Такође треба да доставе видео запис њеног гостовања у емисији у којој прича колико воли свог супруга.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике.

Оптужен за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била је и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана