Служен помен Оливеру Ивановићу: Истина о убиству сазнаће се кад-тад

Танјуг
Служен помен Оливеру Ивановићу: Истина о убиству сазнаће се кад-тад

БЕОГРАД - У Храму Светог Саве у Београду јутрос је служен помен Оливеру Ивановићу, лидеру Грађанске иницијативе “Србија, демократија и правда”., поводом шест година од његовог убиства.

Помену су присуствовали и предсједница Владе Србије Ана Брнабић и потпредсједник Владе и министар одбране Милош Вучевић.

Прво су свештеници у Храму одржали помен, а затим су чланови уже Ивановићеве породице, премијерка Брнабић и министар Вучевић паљењем свијећа одали почаст и тиме обеиљежили шест година од убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици. Помену је, поред Ивановићеве удовице Милене Поповић, Оливеровог сина, пријатеља и бројне родбине, присуствовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. Оливер Ивановић убијен је са шест хитаца у леђа, у раним јутарњим сатима 16. јануара 2018. године, испред сједишта своје странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Милена Поповић изјавила је данас да је апсолутно сигурна у то да ће једног дана доћи до истине и да ће се открити ко је 16. јануара 2018. године Оливеру одузео живот.

Поповић је након помена навела да ни послије пуних шест година ни она, али ни било ко други немају одговор на питање зашто је убијен Оливер Ивановић.

-Апсолутно сам сигурна у то да ћемо до истине једног дана доћи и да ћемо открити ко је тог 16. јануара Оливеру одузео живот - истакла је она.

Навела је и да истрага тапка у мјесту и да јој се чини да што више времена пролази, да се цијели поступак враћа уназад.

-Ја сам сматрала да ће нам оног дана кад се то десило, бити потребан сат, дан или евентуално месец да дођемо до имена Оливерових убица. Међутим, време ме је демантовало, ето и шест година након тога постоји оптужница која је траљава, оптужница која се мења неколико пута, нека лица која се помињу, али апсолутно ништа конкретно и ништа од онога што нас искључиво занима, а то јесте ко су убице, пре свега налогодавци - навела је Поповић.

Додала је да не може да тврди да постоји опструкција у истрази у случају убиства Ивановића, али да је очигледно да нешто не иде како треба.

-Просто је несхватљиво да ми ни после шест година не можемо да дођемо до имена налогодаваца, ту највише верујем држави Србији, али држава је на неки начин лимитирана зато што немају сарадњу од албанске стране- рекла је она.

Објашњава да је истрага у току и да траје шест година, али да се боји ће трајати још много година.

-Као што сам рекла, сви они треба да знају да истина не може да се сакрије и да сам ја апсолутно сигурна у то да ћемо ми једнога дана открити ко је Оливера убио - рекла је Поповић.

Истакла је да се за ових шест година злоупотебљавало убиство Оливера Ивановића у политичке сврхе.

-Данас је најочитији пример тога, ја сам са својим сином у миру и тишини обележила годишњицу његовог страдања, а свако подсећање данас на ову трагедију која је мимо цркве, мимо гробља, је злоупотреба страдања једног човека и трагедије једне породице - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана