У бујицама нестао брачни пар Богојевић из Студенице

Срна
У бујицама нестао брачни пар Богојевић из Студенице

БЕОГРАД - Брачни пар Богољуб и Смиљана Богојевић воде се као нестали јер Специјалне јединице МУП-а Србије које су успјеле да кроз бујицу дођу до њиховог поплављеног дома у Жираћу код Студенице тамо нису затекле никог.

Претпоставља се да се брачни пар удавио када су покушали да напусте кућу и да је бујица однијела њихова тијела, преноси РТС. 

Акција спасавања ових осамдесетогодишњака трајала је јуче током цијелог дана, али спасилачке екипе из Краљева упркос многобројним покушајима нису успјеле да приђу њиховој кући, па је у поподневним часовима у Студеницу упућен хеликоптер Министарства унутрашњих послова, али Специјалне јединице МУП-а које су успјеле да уђу у кућу тамо никога нису затекле. 

Због раста водостаја и поплава ванредна ситуација је на снази у 15 општина: Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Мионици, Коцељеви, Владимирцима и Трстенику. 

У прекиду је саобраћај на више регионалних путева. Поплављена су бројна домаћинства, а стотине грађана је евакуисано. Становништву помаже и војска, док надлежни најављују брзу надокнаду штете. 

Републички хидрометеоролошки завод упозорава да ће водостаји ријека у Србији и данас бити у умјереном порасту.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана