У болници 14 дјеце са симптомима тровања, ухапшен сладоледџија

Срна
У болници 14 дјеце са симптомима тровања, ухапшен сладоледџија

БЕОГРАД - У болници у Ћуприји збринуто је четрнаесторо дјеце узраста од три до 18 година са симптомима тровања, након конзумирања намирница на вашару у Ћуприји.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је ухапшен мушкарац чији су иницијали С.П. из села Супска код Ћуприје, чији су сладолед и ледени напитак конзумирала дјеца која су затим добила симптоме тровања.

"Тридесеторо деце од четири до 17 година затражило је медицинску помоћ због симптома тровања због конзумирања сладоледа и леденог освежавајућег напитка на вашару у Ћуприји, купљеним на нерегистрованим апаратима за сладолед и освежавајући напитак у власништву осумњиченог. Лице ће бити предато тужилаштву на даље поступање", рекао је Дачић.

Ухапшеном С.П. на терет је стављена производња и стављање у промет шкодљивих производа, наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Замјеник директора ћупријске болнице Иван Милојевић рекао је за РТС да нико од дјеце није животно угрожен, а да епидемиолошка служба Завода за јавно здравље у Ћуприји утврђује чиме су се отровали.

Сва дјеца имају сличне симптоме, повраћање и повишену температуру.

Први пацијенти са симтомима тровања јавили су се у ноћи између суботе и недјеље и укупно је било хоспитализовано 19 пацијената, од којих су неки са благим симтомима отпуштени кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана