У Београду уклоњена бомба из Другог свјетског рата

Срна
У Београду уклоњена бомба из Другог свјетског рата

БЕОГРАД - Авио-бомба заостала из Другог свјетског рата, која је пронађена у београдској општини Чукарица успјешно је неутрализована и уклоњена.

Уклањање упаљача и неутрализација авио-бомбе, тешке 242 килограма, у Нодиловој улици на Бановом брду прошло је без проблема, а бомба је, уз све мјере безбедности и уз полицијску, ватрогасну и медицинску заштиту, упућена ка мјесту гдје ће бити уништена, пренио је РТС.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је посјетио лице мјеста, изјавио је да заједничка акција припадника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и надлежних градских служби успјешно урађена и да је овај простор сада безбиједан и сигуран.

Начелник Одјељења за неексплодирана убојна средства Сектора за ванредне ситуације Михајло Маринковић истакао је да је уклањање упаљача и неутрализација авио-бомбе прошла без проблема.

“Специјалним алатима скинута су два упаљача, предњи и задњи, и уништили смо их на лицу места, тако да је сада све безбедно и сигурно”, рекао је Маринковић.

Бомба је нађена на овој адреси још прије годину дана приликом копања темеља за изградњу новог објекта и подземне гараже у тој малој и уској улици на општини Чукарица, али је тек сад одлучено да буде уклоњена.

Бомба, засотала из савензичког бомбардовања Београда 1944. године, има 126 килограма експлозивног пуњена, 120 центиметара је дуга, а 36 центиметара у пречнику и опремљена је са два упаљача.

Због уклањања бомбе евакуисано је више од 1.000 грађана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана