У Београду рекорд – паркинг мjесто достигло цијену од које се врти у глави

B92
Foto: Printscreen

Процjенитељ Милић Ђоковић је за Еuronews Србија изјавио да је у главном граду гаражно мjесто продато за око 55.500 евра.

Ђоковић је рекао да ће транскација која је обављена бити евидентирана кроз најновији извјештај Републичког геодетског завода, који ће бити објављен почетком сљедеће године.

На основу полугодишњег извјештаја РГЗ, највише до сада постигнута цијена била је за гараже на Копаонику и Београду на води од 48.000 евра.

"Продато је гаражно мјесто површине 14 квадрата, на Новом Београду, у Улици Милентија Поповића, а постигнута је цијена од око 3.965 евра по квадрату", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да је у престоници све израженији проблем паркирања и да је у појединим деловима града готово немогуће наћи слободно паркинг место, због чега сваки купац приликом куповине некретнине прво разматра доступност гаражног мјеста.
 
"Инфраструктура на жалост не прати градњу у смислу паркирања. Велики је проблем за паркирање у свим већим градовима. Више се исплати купити гаражно место, него га изнајмљивати, али ни то није лако пронаћи. Људи који имају новца, али недовољно за стан, купе гаражу и издају је за минимум 70 евра. Уложено им се тако враћа за петнаестак година. То многи виде као добро решење, јер се само узима кирија, односно нема трошкова реновирања, бриге о столарији или плочицама нити амортизације, као код стана или куће који се издају", каже Ђоковић", рекао је Ђоковић.

Потражња за свим врстама некретнина расте од почетка године, а највећи тренд раста забиљежен је код гаражног простора. У агенцијама за некретнине кажу да је гаражни простор постао готово пресудна ставка код одлуке о куповини стана и да се некретнине у зградама које га немају теже продају. С друге стране, расте тражња због купаца који желе да инвестирају у ову врсту некретнина, да би их издавали, јер мјесечна кирија кошта и од 50, па до 200 евра, у зависности од локације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана