У Београду почасна паљба поводом Дана Војске

Срна
Foto: Н1

БЕОГРАД - На Савском платоу Београдске тврђаве, поводом Дана Војске, извршена је почасна паљба са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа, којој је претходило дизање заставе Србије и интонирање химне "Боже правде".

Министар одбране Небојша Стефановић присуствовао је почасној артиљеријској паљби, коју су, по наређењу предсједника Србије и врховног команданта Александра Вучића, извршили припадници Гарде Војске Србије.

Овогодишње обиљежавање Дана Војске Србије употпунио је и дефиле пловила Рјечне флотиле од Моста на Ади до Панчевачког моста, на челу са командним бродом Козара, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Грађане су традиционалним рубним поздравом /врста војне почасти/ поздравиле посаде помоћних, вишенамјенских, патролних и десантних бродова.

Поводом празника, над Београдом је услиједио и налет ваздухоплова Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, којим су авиони и хеликоптери Војске Србије поздравили окупљене грађане.

Дан Војске Србије - 23. април, обиљежава се у спомен почетка Другог српског устанка 1815. године за који се сматра да представља прекретницу у стварању модерне српске државе и војске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана