У Београд стигла супстанца за руску вакцину “спутњик”

Срна
У Београд стигла супстанца за руску вакцину “спутњик”

БЕОГРАД - У Институт “Торлак” у Београду данас је допремљена значајна количина супстанце за производњу руске вакцине против вируса корона “спутњик ве”.

Авион са супстанцом стигао је из фабрике “Генеријум”, у Владимирској области, послије подне на београдски аеродром “Никола Тесла”, јавио је Тањуг.

Министар у Влади Србије и предсједник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић рекао је јуче да је ријеч о количини супстанце довољној за производњу више од 250.000 доза компоненте један.

“После десетак дана, према најавама наших руских партнера, у Србију би требало да буде допремљена супстанца за производњу исте количине вакцина компоненте два. Очекујемо да ће жТорлакж у следеће две недеље имати око 550.000 вакцина жспутњикж компоненте један и компоненте два”, рекао је Поповић.

Он је навео да ће након производње вакцине на “Торлаку”, по 18 узорака од сваке серије, бити упућено на руски Институт Гамалеја, гђе ће се извршити контрола узорака, а послије тога вакцине ће моћи да буду пуштене у промет, саопштено је из Владе Србије.

“Очекујемо да се то догоди у року од три недеље од када узорци пристигну у Гамалеју”, навео је Поповић који се тренутно налази у Москви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана