У Батајници пао мали авион, пронађено тијело пилота

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - У Батајници је око поднева пао мали авион, јавио је РТС. Авионом је  пилотирао  власник те летјелице, а како јављају београдски медији, његово тијело је пронађено је у кукурузишту у које се авион срушио.

Полицијске екипе су на терену, укључујући и хеликоптерска јединица МУП-а, а ватрогасци су  угасили пожар на летелици. И Хитној помоћи је пријављен пад авиона и њихова екипа је изашла на терен.

Руководилац летења на оближњем спортском аеродрому “13. мај” Бошко Тодоровић рекао је да је водио тај лет и потврдио да је изгубио контакт са пилотом, као и да се претпоставља да је отказивање команди узрок пада авиона.

Како медији сазнају, авион је полетио са оближњег аеродрома “13. мај”, а убрзо након тога је пао у њиву. Аеродром "13 мај" налази се у Земун пољу, 10 километара западно од центра Београда. На Аеродрому је центар за обуку пилота ултралаких ваздухоплова.

-Полетио је и након четири или пет минута је имао неки отказ. Није могао да управља летелицом и срушио се у оближње кукурузе и запалио -  наводи извор “Блица”.

Пилот је полетио јер је желио нешто да испроба на авиону.

.У једном тренутку је јавио да му не раде команде - прича извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана