У Амбасади Србије у САД изложба у част Мисије Халијард

Танјуг
У Амбасади Србије у САД изложба у част Мисије Халијард

ВАШИНГТОН - У Амбасади Србије у Вашингтону отворена је изложба у част Мисије Халијард, највеће акције спасавања савезничких снага иза непријатељских линија у Другом свјетском рату изведена у Србији, а амбасадор Србије у САД Марко Ђурић истакао је да „данас наша генерација живи по стандардима тог пријатељства“.

Ђурић је на Твитеру навео да се ''с поносом придружује'' организацији изложбе посвећене операцији Халијард када је у Србији спасено више од 50 савезничких пилота у Другом свјетском рату.

-Вечерас се са поносом придружујемо нашим пријатељима из Фондације Мисије Халијард у организацији изложбе посвећене изузетној операцији која је јединствен пример како је пријатељство и братство по оружју настало у најсложенијим околностима, у окружењу које је било немилосрдно, и у којем је спасавање живота сваког авијатичара представљало директну претњу онима који су учествовали у мисији - написао је Ђурић.

Додао је да је Мисија Халијард ''прича о херојству и храбрости ваздухопловаца који су ризиковали своје животе да ослободе земље хиљадама миља удаљене од својих родних градова, и о обичним људима који су ризиковали своје животе да би спасили америчке и савезничке авијатичаре''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана