Тзв. Косовска полиција: Убијен један од нападача у Бањској, затворени прелази Јариње и Брњак

Анадолија
Тзв. Косовска полиција: Убијен један од нападача у Бањској, затворени прелази Јариње и Брњак

ПРИШТИНА - Такозвана Полиција Косова саопштила је да је убијен један од нападача у селу Бањска у општини Звечан, гдје је рано јутрос убијен припадник полиције, а још двоје повријеђено.

Полиција је саопштила да је ситуација на сјеверу и даље напета.

-Криминалне групе с времена на вријеме нападају ватреним оружјем полицијске јединице на терену које, упркос нападима на њих, настављају своју посвећеност стварањем сигурносног периметра, у интересу смиривања ситуације, обезбјеђења сигурности и владавине закона и реда на Косову - наводи се у саопштењу полиције.

Додаје се да се у и око манастира у Бањској налази "значајан број професионалних нападача, маскираних и униформисаних у различитим униформама, наоружаних тешким наоружањем, гранатама, војним оружјем (зољама)".

-Полицијске јединице у складу са ситуацијом и опасности коју представљају спорадични напади криминалних група, у самоодбрани и одбрани грађана тог подручја, принуђене су да одговоре криминалним групама, а према досадашњим информацијама један од нападача је убијен - наводе из полиције.

Тзв. Полиција Косова је из „сигурносних разлога затворила два администартивна прелаза на сјеверу, Јариње и Брњак“, те позива све грађане да користе остале граничне прелазе за саобраћај и да избјегавају кретање на том подручју.

-Наставља се сарадња и координација Полиције Косова са надлежним домаћим и међународним институцијама, у циљу одржавања реда и јавне безбједности, као и извођења пред органима правде извршилаца континуираних напада на полицијске службенике, а истовремено их позива да се предају пред органима реда - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана