Тужилаштво тражи притвор за дилере у београдским клубовима

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Тужилаштво за организовани криминал саслушало је прошле ноћи 15 припадника организоване криминалне групе који се сумњиче да су диловали дрогу београдским сплавовима, међу њима и Марка Викића који је синоћ ухапшен, речено је Танјугу у Тужилаштву.

Након саслушања тужилаштво је предложило суду да за свих 15 јуче ухапшених одреди притвор, док се тројица осумњичених припадника ове групе већ налазе у притвору. Сви оптужени су се бранили ћутањем.

Притвор је тражен из свих законских разлога, због опасности од бјекства, да не би утицали на свједоке, да не понове кривично дјело у кратком року и због узнемирења јавности.

Одлуку о притвору донијеће судија за претходни поступак Специјалног суда.

Припадници ове групе доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као дио групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који су у притвору већ 14 мјесеци.

Под истрагом је сада 18 осумњичених, заједно са ухапшеним Вокићем.

Наредба о спровођењу истраге обухвата Лазара Маринковића, Марка Трајковића, Вељка Огурлића,Стефана Симића, Уроша Булајића, Марка Прље, Александра Крстића, Луке Гемаљевића, Алексе Кошутића, Борислава Мармута, Предрага Вучковића, Луке Остојића, Луке Мумовића, Стефана Милановића, Николе Филиповића, Василија Николовског и Алексе Васића.

Ова организована криминална група, односно организатор, припадници, више малолетних лица и више НН лица дјеловала је од 17. маја 2021. до 29. марта 2022. године на територији Беогада, наводи тужилаштво.

Они су, како се сумња препродавали дрогу - кокаин у количини од најмање 590 грама Канабис тзв. марихуана у количини од најмање 10.950 грама ( скоро 11 килограма)  и амфетамин тзв. спид у неутврђеној количини чијом су продајом остварили зараду од најмање 7.559.250 динара (око 62.000 евра), наводи тужилаштво.

Наиме, припадници су дрогу продавали на сплавовима „Порт“ и „Фристајлер“ као и у клубу „Касина“.

Такође, су опојну дрогу достављали на тражене адресе и продавали је на београдским улицама.

Приликом претреса пронађена је изнесна количина опојне дроге и ватреног оружја.

Терете се да су извршили кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана