Тужилаштво тражи притвор за баку дјечака који је убио брата

Танјуг
Тужилаштво тражи притвор за баку дјечака који је убио брата

БЕОГРАД - У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас је саслушана Весна Л. (56) због сумње да је неовлашћено држала ловачку пушку и муницију, непрописно обезбијеђену, усљед чега је њен старији унук прије два дана истом пушком усмртио свог млађег брата.

Осумњиченој се на терет ставља кривично дјело неовлашћена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешка дјела против опште сигурности у вези кривичног дјела изазивање опште опасности, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Осумњичена је на саслушању изнијела своју одбрану и одговарала на питања тужиоца.

Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да осумњиченој одреди притвор због узнемирења јавности.

Сумња се да је Весна Л. (56) ловачку пушку марке “бокерица” и муницију калибра 16 мм без дозволе надлежног органа држала у својој спаваћој соби у породичној кући, као и да је поступала супротно прописима за безбједно чување оружја и муниције, тако да им неовлашћена лица не могу приступити.

На тај начин је оружје учинила доступним својим малољетним унуцима, усљед чега је 6. јула око 13:15 сати у дневној соби куће у којој живе њен 14-годишњи унук из поменуте пушке лишио живота свог двије године млађег, рођеног брата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана