Тужилаштво тражи од полиције покретање истраге против Жељка Митровића (ВИДЕО)

Данас
Тужилаштво тражи од полиције покретање истраге против Жељка Митровића (ВИДЕО)

Више јавно тужилаштво у Београду поднијело је захтјев полицији за прикупљање потребних података и обавјештења у вези са видео записом који је објављен на профилу Жељка Митровића на друштвеној мрежи X, на којем је приказан како, рукујући луком, испаљује стријелу на чијем се врху налази направа налик на минско-експлозивно средство, речено је за Данас из ове институције.

“Поред осталог, наложено је да се утврди где је настао снимак, да ли се у конкретном случају ради о правим минско-експолозивним направама, на који начин је изазвана експолозија, тј. да ли се ради о експлозији правих мина или пиротехничким ефектима“, наведено је у одговору редакцији Данаса.

Из тужилаштва су навели да је, уколико се утврди да се ради о правим минско-експлозивним средствима, даље наложено да се утврди на који су начин набављена, гдје су држана и да ли је Жељко Митровић имао дозволу за њихово држање и употребу.

“По пријему извештаја полиције, тужилаштво ће донети одлуку о даљем поступању у овом предмету”, закључено је у одговору.

Подсјетимо, власник ТВ Пинк на свом X профилу објавио је снимак на којем се види како испаљује “стријелу” која потом експлодира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана