Тужилаштво: Продужење притвора за мајку која је тукла ћерку

Танјуг
Тужилаштво: Продужење притвора за мајку која је тукла ћерку

БЕОГРАД - Друго основно јавно тужилаштво у Београду затражило је од судије за претходни поступак Другог основног суда да продужи притвор Славици Ђ. (27), мајци осумњиченој да је прошлог мјесеца у Гроцкој тукла своју трогодишњу ћерку, како не би утицала на сведока и како не би поновила кривично дјело.

У саопштењу тужилаштва, подсјећа се да је донијета наредба о спровођењу истраге против С. Ђ. због сумње да је извршила кривично дело насиље у породици.

Наводи се да је осумњичена саслушана, испитан сведок, те да је обављено психијатријско вештачење осумњичене и донета наредба за обављање и других неопходних вештацења ради утврђивања свих околности под којима је С. Ђ. извршила кривично дјело према малољетној ћерки, а које је због начина извршења и последица изазвало велико узнемирање и интересовање јавности.

Имајући у виду да сведок Л. Ђ. није доступна државним органима и да је поледњи пут виђена приликом учесћа уживо у телевизијској емисији 29. октобра, а у којој је говорила о догађају, за њом је тужилаштво расписало потрагу.

Тужилаштво апелује и на медије да у извјештавању поступају у складу са законима и подзаконским прописима, који се односе на заштиту интереса учесника у кривичном поступку, те да се убудуће уздрже од гостовања сведока у емисијама, пре њиховог испитивања у поступку који се води.

Све то у циљу ефикасног вођења кривичног поступка и заштите интереса свих учесцника у поступку, а нарочито дјеце, додаје се у саопштењу тужилаштва. Иначе, Славица Ђ. (27), осумњичена је да је тукла своју трогодишњу ћерку, док она вришти и плаче, након што се снимак тог насиља појавио на друштвеним мрежама. На снимку се види и чује како једна жена шамара, вуче и туче малу девојчицу, након чега је бацила на под и наставила да је шамара. Осумњичена се током саслушања бранила ћутањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана