Тужилаштво објавило узрок смрти Зукорлића, породица чека налазе из БиХ и Њемачке

Танјуг, Агенције
Тужилаштво објавило узрок смрти Зукорлића, породица чека налазе из БиХ и Њемачке

НОВИ ПАЗАР - Више јавно тужилаштво у Новом Пазару саопштило је данас да је обдукционим налазом утврђено да је лидер Странке правде и помирења Муамер Зукорлић умро природном смрћу која је наступила као посљедица наглог погоршања функције и престанка рада срца.

Више јавно тужилаштво је, како се наводи у саопштењу, поступајући по кривичној пријави коју је поднио његов син Усаме Зукорлић против НН лица због кривичног дјела тешко убиство, одредило ексхумацију ради обдукције посмртних остатака тијела као и хемијско-токсиколошку анализу биолошких остатака у циљу уважавања узрока смрти муфтије.

У саопштењу се наводи да је јуче Завод за судску медицину у Нишу доставио Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару обједињени налаз и мишљење заједно са налазом и мишљењем Заводом за здравствену заштиту радника Нови Сад у којем је наведено да измјерене вриједности концентрације токсичких метала и металоида у узорцима се налазе у оквиру нормалних вриједности за ове врсте узорака и не представљају непосредан ни посредан узрок акутне и хроничне интоксикације и тиме нису узрок смрти Зукорлића.

У саопштењу се додаје да је "узимајући у обзир цјелокупну медицинску документацију сада покојног Муамера Зукорлића и обдукциони налаз, смрт природног порекла те да је наступила као посљедица наглог погоршања функције и сљедственог престанка рада срца на терену од раније присутног тешког и прогресивног обољења срца".

Усаме Зукорлић, који је предсједник Странке правде и помирења је на   „Твитеру“ написао да су стигли први налази о узроку смрти Муамера Зукорлића, рађени на институтима за Судску медицину у Нишу и Београду.

-Породица ће сачекати још резултате из Немачке и БиХ, пре него се обрати јавности - додао је он.

Он је у обраћању јавности 10. априла, којој су присуствовали бројни чланови породице, рекао да је једна лабораторија утврдила да постоји велика вјероватноћа да је бивши муфтија и лидер ове партије отрован тешким металима, а друга да је отрован храном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана