Тужилаштво: А.С. убијен, убица М.М. кривично неодговоран јер нема 14 година

Танјуг
Више јавно тужилаштво у Нишу
Тужилаштво: А.С. убијен, убица М.М. кривично неодговоран јер нема 14 година

НИШ - Више јавно тужилаштво у Нишу саопштило је да је, након прикупљања свих релевантних доказа, утврђено да је дјечака А.С. (2010) 5. октобра у кући у Нишкој Бањи лишио живота М.М. (2010), и прецизирало да је М.М. кривично неодговоран, јер нема навршених 14 година живота.

Више јавно тужилаштво у Нишу обавијештено је да је дана 5. октобра, око 11 часова у кући, у Нишкој Бањи пронађено беживотно тијело А.С. (2010). 

Дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Нишу обавио је увиђај на мјесту догађаја и наложио је предузимање свих радњи на прикупљању доказа ради расвjетљавања околности под којима се догађај одиграо. 

Након прикупљања свих релевантних доказа утврђено је да је А.С. (2010) лишен живота од стране М.М. (2010), наводе из Тужилаштва. 

Према Закону о малољетним учиниоцима кривичних дјела и кривично-правној заштити малољетних лица, М.М. (2010) је кривично неодговоран, јер нема навршених 14 година живота. 

Сходно одредбама означеног Закона, о наведеном је обавијештен Центар за социјални рад Ниш, као орган старатељства, ради предузимања мјера у оквиру његове надлежности, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана