Тужилац се жали због издвајања кључних доказа против Дарка Шарића

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Тужилаштво за организовани криминал уложило је жалбу на рјешење судског вијећа Апелационог суда којим је одлучило да се из списа предмета као - незаконито прибављени докази - издвоје транскрипти прислушкиваних разговора које је водио трећеоптужени Жељко Вујановић, брат од тетке првооптуженог Дарка Шарића, као и да се поново испитају два свједока сарадника.

Ови прислушкивани разговори сматрају се једним од кључних доказа у поступку, а који више неће моћи да се користе приликом доношења правоснажне пресуде.

Поступајући тужилац Саша Иванић је образложио да је жалба на ово рјешење дозвољена према закону, док је вијеће свој супротан став саопштило још у петак.

Иванић је, такође, тражио да вијеће прецизира који су то тачно докази и транскрипти који се издвајају.

Вијеће је дало паузу како би одлучило о овим приједлозима.

Претходно је одлучило да се данас искључи јавност приликом саслушања двојице свједока сарадника у процесу против Дарка Шарића и осталих оптужених за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу.

Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић, свједочиће иза затворених врата као и током првостепеног суђења пред Специјалним судом.

Данас ће бити испитан Јоксовић, а након њега ће сведочити Вуковић, најавио је председник судског вијећа Сретко Јанковић, али је након тога тужилац тражио одлагање свједочења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана