Тужилац испитује полно узнемиравање у Њемачкој школи у Београду

Танјуг
Foto: agencije

БЕОГРАД - Прво основно јавно тужилаштво у Београду наложило је просвјетној инспекцији Министарства просвете да прикупи потребна обевештења у вези са оптужбама за полно узнемиравање малољетних ученица, на рачун једног наставника у Њемачкој школи у Београду.

Тужилаштво је тим поводом формирало предмет, на основу чланка објављеног у недељнику "Време" 10. марта, а такође му је преко пуномоћника, двоје ученика ове школе поднело привичну пријаву, због сумње да је учињено кривично дjело полно узнемиравање, саопштено је из тужилаштва.

Захтјев за пружање потребних обавештења просветној инспекцији Министарства просвете, науке и технолошког надзора упућен је како би се утврдило да ли постоје основи сумње да је учињено кривично дело полно узнемиравање, прецизира тужилаштво.

У листу "Време" објављено је да је у Њемачкој школи у Београду ученице и једну наставницу један наставник "упадљиво одмеравао погледом, уносио им се у лице и добацивао сексистичке коментаре".

Према оптужбама више ученица 11. разреда, професор Д. им упадљиво зури у груди и задњице, учестало и упорно, тако да то цијели разред примјећује, а оне се осјећају посрамљено и понижено, наводи недељник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана