Турском држављанину заплијењен пун кофер психоактивних лијекова

Танјуг
Foto: Танјуг

БАТРОВЦИ- Цариници су у сриједу на граничном прелазу у сарадњи са полицијом спријечили покушај кријумчарења око 5.000 различитих лијекова, међу којима је преко 3.000 таблета које садрже психоактивне супстанце.

Прекршај је откривен на улазу у земљу код 52-годишњег турског држављанина, који је сам путовао „пежоом" француске регистрације, када су у његовом коферу пронађени лијекови.

Путник је, како наводи Управа царина, почео да објашњава да је ријеч о лијековима за личну употребу и показао је цариницима дозер у којем је било 1.200 таблета, рекавши да је то његова недјељна доза лијека дијазепам.

У поменутом коферу и у још неколико кеса, које су биле у пртљажнику аутомобила, пронађене су укупно 4.482 таблете „диазепам", „митразепам", „лорметазепам", „оланзапин" и „валиум", као и 17 пумпица за лијечење астме.

Међу заплијењеним таблетама око 3.200 комада садрже психоактивне супстанце, док су преостали лијекови на бази парацетамола.

Путника су заједно са откривеним кријумчареним лијековима преузели у даљу надлежност полиција и тужилаштво.

Подсјећамо да су само дан раније цариници на прелазу Ватин заплијенили преко 43.000 појединачних доза различитих лијекова, који су били сакривени у простору за алат једног камиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана