Турске компаније задовољне условима пословања у Србији

Срна
Foto: aгенције

БЕОГРАД- Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу истакао је на данашњем састанку са премијером Србије Аном Брнабић да су компаније из његове земље задовољне условима пословања у Србији.

“Постоји повећано интересовање за улагање, прије свега у енергетски сектор, али и туризам”, рекао је Чавушоглу и изразио очекивање да ће и након пандемије турузам остати значајна област сарадње двије државе.

Брнабићева је истакла да су односи Србије и Турске на изузетно високом нивоу, захваљујући интензивном дијалогу, разумијевању, узајамној подршци, као и изузетном личном и професионалном односу предсједника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана, саопштено је из прес-службе Владе Србије.

“Захвуљујући личном ангажовању председника Ердогана, турски инвеститори охрабрени су да улажу у Србији”, рекла је Брнабићева.

Оцијенивши да је сарадња са турским компанијама изузетна, навела је да то потврђује и одлука турске фирме “Теклас” да преузме раднике компаније “Геокс”, која је престала да послује у Србији.

Према њеним ријечима, “Теклас” је тиме пружио изузетну подршку грађанима, али и држави у којој послује.

“Посебан значај за Србију представља и интересовање турских компанија да улажу у мање развијене општине, што доприноси подизању животног стандарда”, нагласила је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана