Тројица разбојника на Бадњи дан се прерушили у попове, ушли у банку, па испразнили сеф

Г.С.
Тројица разбојника на Бадњи дан се прерушили у попове, ушли у банку, па испразнили сеф

БЕОГРАД - Наоружани разбојници маскирани у попове прије 18 година на Бадње вече украли су из експозитуре једне банке у Земуну 150.000 евра, а ова пљачка до данас није ријешена.

Подсјетимо, слуцај који је својевремено шокирао Србију догодио се 6. јануара 2004. око 17 часова, кад су тројица разбојника обучена као свештеници упала у банку.

Дуге цијеви и мантије

Невјероватна пљачка догодила се пред сам крај радног времена експозитуре банке. У хол су, како су тада извјештавали медији, ушла три свештеника и придружила се клијентима који су већ чекали у реду. Навноди, пришао је чувар како би помогао свештеницима и одвео их до шалтера.

– Христос се роди, ово је пљачка – повикали су лопови у мантијама, с лажним брадама.

– Лопови су испод мантија извадили дуге цијеви, разоружали радника обезбјеђења, натјерали све присутне да легну на под и уз пријетњу да ће пуцати тражили новац. Пронашли су сеф, из њега извадили паре и ставили плијен у џакове – извјештавали су тада медији.

Богат плијен

Експозитура у Главној улици послије ове несвакидашње крађе остала је без 100.000 евра, четири милиона динара, 20.000 долара и 11.000 швајцарских франака што је у то вријеме било око 150.000 евра! Трчећи су се дали у бијег из експозитуре, кроз главну земунску улицу, док су их пролазници у чуду гледали.

Осим новца, однијели су и три видео-касете на којима се налазио снимак разбојништва, али им је промакла четврта. Управо на том видеу забиљежена је пљачка, па се очекивало да це “свештеници” брзо пасти. Међутим, до данашњег дана ова необична пљачка није разјашњена.

Мета пумпе и поште

Подсјетимо, медији су раније извјештавали да је ова банда заправо дио групе која је касније ухапшена и осуђена пред Специјалним судом. Група која је пала због серије пљачки пумпи и пошти била је осумњичена и за ово разбојништво. Међутим, докази против њих нису сакупљени. До данас није доказано да су они заправо били лажни попови.

Свједочили банкарски службеници Нико их није препознао Извори блиски истрази својевремено су изјављивали да су сигурни да знају ко су лажни попови пљачкаши. Медутим, тврдили су да немају доказа да би их ухапсили. Као отежавајућа околност помињало се то што банкарски службеници нису могли да препознају лопове, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана