Трећи свједок одустао од свједочења у случају убиства Оливера Ивановића

Срна
Foto: Агенције

ПРИШТИНА- Још један заштићени свједок одустао је данас од јавног свједочења у наставку суђења оптуженима у случају убиства Оливера Ивановића, уз образложење да то чини због личне безбједности.

У наставнку суђења у Основном суду у Приштини пред судским вијећем, којим предсједава судија Ваљон Куртај, заштићени свједок под шифром "Б3" навео је да је спреман да своје свједочење изнесе само у директоном разговору са судијом, преноси дописник Срне.

Упркос инсистирању судије свједок је остао при ставу да неће свједочити, изузев ако само остану чланови судског вијећа.

Судија Куртај је навео да ће Судско вијеће накнадно одлучити како ће узети изјаву од овог заштићеног свједока, који је трећи свједок тужилаштва који је одбио да даје исказ на отвореном рочишту.

У поступку саслушања свједока оптужнице остало је да се 1. и 4. новембра саслушају још два свједока.

Специјално тужилаштво самопроглашеног Косова подигло је оптужницу у овом случају 2019. године и до данас је саслушано више свједока, а сви окривљени Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић су се изјаснили да нису криви.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца испаљених из непосредне близине у леђа, у тренутку када је улазио у сједиште његове странке "Слобода, демократија, правда" у Улици Сутјеска у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана