Трећи протест испред Републичке изборне комисије

ГС
Foto: РТС

БЕОГРАД - Трећи протест грађана на позив листе "Србија против насиља" одржава се вечерас испред сједишта РИК-а. Учесници траже поништавање београдских избора због, како кажу, бројних неправилности.

Протест грађана, на позив листе "Србија против насиља", почео је око 18 часова испред зграде Републичке изборне комисије.

Присуствују представници коалиције "Србија против насиља" Радомир Лазовић, Павле Грбовић, Небојша Зеленовић, Здравко Понош, Роберт Козма, Александар Јовановић Ћута, Срђан Миливојевић, а из зграде парламента изашли су Мариника Тепић и Мирослав Алексић.

Они су раније најавили да ће употребити сва законска средства за поништење парламентарних и локалних избора у Београду, јер, како тврде, имају доказе о изборној крађи, које су доставили Републичкој и Градској изборној комисији, а обратиће се и Уставном суду.

Мариника Тепић, једна од носилаца листе, рекла је да се осјећа добро и да наставља штрајк глађу који је почела у понедјељак на првом протесту.

Тепићева је јуче рекла за РТС да сви који су окупљени испред РИК-а, као и они као народни посланици, траже поништавање избора зато што су, како је навела, "избори покрадени".

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић, на сједници тог тијела раније данас, изјавио је да РИК није надлежан, нити може поступати по поднијетом захтјеву дијела опозиције о понављању избора у Београду, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана