Трајковићу први пут након годину и по дана дато да говори

Срна
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Србин Слађан Трајковић осумњичен за наводни ратни ратни злочин на Космету данас је први пут након годину и по дана у притвору добио прилику да било шта каже и његов исказ оставио је дубок утисак, рекао је Трајковићев адвокат Дејан Васић.

Он је рекао да се нада да ће то бити замајац за будућност овог поступка те да ће поступак тим новим почетком кренути на неки законити пут.

"Он је у исповести објаснио порекло своје породице, улогу у друштву и достигнућа које је имао као полицајац, оно што је било у овој мешовитој средини – Бошњачкој махали, у којој је живео, покушао је да то у кратком излагању презентује већу Специјалног суда", рекао је Васић за "Косово онлајн".

Васић је навео да је, с обзиром да је у предмету Трајковића промијењен предсједник вијећа, његово суђење кренуло испочетка те да је као адвокат покушао да у својим уводним ријечима укаже на све незаконитости које су се десиле, још од тренутка његовог привођења до данашњег дана.

"Ми нисмо имали могућности да учествујемо у истражним радњама, ни у чему што је тужилаштво радило", рекао је он.

Уз Слађана Трајковића данас је била и његова породица.

Наставак суђења биће крајем фебруара и почетком марта.

Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра 2022. године у Косовској Митровици и од тада се налази у притвору.

Био је припадник полиције самопроглашеног Косова, а службу је напустио 5. новембра те године када су сви Срби са сјевера напустили приштинске институције.

Прије пријема у полицију, прошао је све безбједносне провјере, како приштинских, тако и међународних институција.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је против Трајковића у јулу 2023. године оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у селу Резак код Вучитрна у периоду од 1998 до 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана