Тодић: Албанци свјесно ударају на српску дјецу, јер то највише боли

СРНА
Тодић: Албанци свјесно ударају на српску дјецу, јер то највише боли

БЕОГРАД - Ситуација на Косово и Метохији је напета, тешка и мучна захваљујући инцидентима у режији приштинске власти, чији специјалци све чешће нападају српску дјецу, јер знају да то највише боли, оцијенио је градоначелник Лепосавића у оставци Слободан Тодић.

Коментаришући напад на двојицу српских младића из Јошанице код Лепосавића, које су прексиноћ претукли приштински специјалци, Тодић је истакао да је питање докле ће српски народ моћи да трпи сталне нападе.

"Разговарао сам са родитељима два пребијена младића и видео сам очај, бес и патњу. Ово је само један у низу инцидената који се десио. На Бадње вече је и крв проливена.

Не тако давно имали смо пуцање у леђа на Бистричком мосту. Бојим се да у неком тренутку ситуација не пукне", рекао је Тодић за Телевизију Пинк.

Указујући да је Приштина изградњом база специјалних јединица милитаризовала сјевер Покрајине, он је истакао да приштинске специјалне јединице патролирају по селима са дугим цијевима и са тешким митраљезима на борбеним возилима. Тодић је објаснио да је додатни проблем то што Приштина отима српску имовину за изградњу војно-полицијских база.

"Питање је да не дођемо у ситуацију да неко не узме правду у своје руке и проба да сам заштити породицу на неки начин који може да нас одведе у неком смеру који никоме није потребан", нагласио је Тодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана