Тиодоровић: За сад без попуштања мерa

Тањуг
Тиодоровић: За сад без попуштања мерa

БЕОГРАД - Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се за сада не може говорити ни о каквом попуштању мјера, али да ће се о томе вјероватно размишљати послије 8. маја, ако се број новозаражених буде убрзано смањивао, а мјере се поштовале.

"Овог тренутка не можемо говорити о попуштању мера, нисмо за то још спремни", рекао је Тиодоровић новинарима послије седнице Кризног штаба.

Како је рекао, бројке новозаражних и даље је на нивоу, за који надлежни желе да буде још мањи.

У том смислу, истакао је да се великом попуштању може говорити када бројке буду далеко мање неко што су сада.

"Ако будемо овако наставили и ако се убрзано буде спуштао број новозаражених, ако се све мере буду поштовале, вероватно ћемо после 8. маја размишљати да се мере постепено ублажавају", рекао је Тиодоровић.

То, према његовим ријечима, значи и да ће затворени дијелови угоститељских објеката моћи да раде, али са 50 одсто капацитета.

Тиодоровић је, упитан да ли је размотрено увођење такозваних Зелених картона, рекао да није било конкретизације на данашњој сједници.

Указао је да је дигитални сертификат који имамо оцијењен добро, али да има још пуно посла и усаглашавања око тог документа.

На питање да ли је разматран повратак публике на стадионе, јер предстоје финале Купа и плеј оф АБА лиге, одговорио је да није било ријечи о томе.

"Сачекајмо да прођу празници. Када прођу треба 10 до 14 дана да би проценили да ли ће доћи до пораста дијагностикованих зараза, па и обољења", казао је он.

"Зашто да не дође до тога, у једном тренутку, ако све буде под повољним оценама", додао је Тиодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана