Тиодорoвић: Ко крши мере да одговара по Кривичном законику

Танјуг
Тиодорoвић: Ко крши мере да одговара по Кривичном законику

БЕОГРАД - Сви који крше противепидемијске мјере и свијесно угрожавају здравље других, треба да одговарају по српском Кривичном законику, сматра епидемиолог и члан кризног штаба Бранислав Тиодоровић.

Тиодорвић је за ''''Курир'''' нагласио да је по Кривичном законику могућа и затворска казна, о чему одлучују тужилаштво и суд.

Он је истакао да би, да се он пита, казна за неношење маски у затвореном простору била 50.000 динара (425 евра).

Тиодорвић је рекао да би сутра требало да буду консултације о мјерама за слиједећу недјељу и истакао да још није заказана сједница кризног штаба.

Он сматра да је још рано за оцијијену ситуације и да се прије понедјељка, уторка, када се погледају “корона бројке”, не може сагледати реална слика.

Тиодорвић је нагласио да се медицински део Кризног штаба залаже за продужавање мјера, али је оценио да треба сагледати и “неке од неопходних виталних услуга”.

“Ако се човеку поквари цесма или нестане струја, мора да му ради радња која продаје те делове. Пустићемо све оно што је неопходно, уз стриктно поштовање свих мера. Не би смело да ради оно где се људи окупљају, а то су кафане, кафићи, тржни центри...”, навео је Тиодоровић.

Он је додао да “никакав проблем не би био да апсолутно све буде отворено када би они који крше мере били адекватно санкционисани”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана