Тиодоровић: Други талас епидемије вјероватно крајем године

Агенције
Тиодоровић: Други талас епидемије вјероватно крајем године

БЕОГРАД - Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да се други талас епидемије корона вируса очекује крајем године, али да ће у међувремену бити спорадичних случајева при чему би "било идеално" да број нових инфекција на дневном нивоу падне испод десет.

Тиодоровић је за данашњи "Блиц" изјавио да први талас епидемије још траје и да смањење броја обољелих на мање од 10 дневно неће бити лако оствариво.

Он је тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији оцијенио да је боља него него у првим мјесецима епидемије јер је мање људи на болничком лијечењу и смањује се број оних на респираторима а отпуштених пацијената је више него примљених.

- Међутим, још нисмо спали испод 100, зато је веома проблематично дати неку прецизну оцјену. Морам да скренем пажњу људима који ће се вратити са годишњих одмора, који се враћају с мора, језера, планина, бања, јер поставља се питање јесу ли се сви они, као и они које су сретали тамо, придржавали мјера - рекао је Тиодоровић.

Тиодоровић је најавио да ће Владин Кризни штаб за борбу против епидемије вируса корона, чији је и он члан, у циљу попуштања мјера уведених због епидемије "највјероватније у току недјеље одлучивати и о спорту".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана