Тијело мртворођене бебе ставили у машину за веш: Суспендовани радници болнице у Пећи

Танјуг
Тијело мртворођене бебе ставили у машину за веш: Суспендовани радници болнице у Пећи

ПЕЋ - У Општој болници у Пећи суспендовано је седам радника због случаја мртворођене бебе чије је тијело, како наводе приштински медији, стављено у машину за прање веша.

Из тужилаштва су потврдили да је покренута истрага, а сопствену истрагу спроводи и болница, преноси „Коха“.

Прошле недјеље је у Општој болници у Пећи рођена беба без знакова живота.

Портпарол  тужилаштва у овом граду Шкодран Никићи, рекао је за приштинску „Коху“ да су надлежни изашли на мјесто догађаја и започели увиђај.

- У тужилаштву смо у почетној фази истраге и не можемо да подијелимо више информација због осјетљивости случаја. Тужилац се састао са родитељима бебе и обавијестио их о цијелом случају - изјавио је Никићи.

Портпарол полиције у овом региону, Фадиљ Гаши, рекао је прошле недјеље за Коху да се мушкарац жалио полицији након што је његова супруга родила бебу без знакова живота, док је била у осмом мјесецу трудноће.

Гаши је рекао да су чланови породице инсистирали да се тијело бебе преузме ради сахране, али да им је медицинско особље рекло да то не могу да учине до сљедећег дана, наводи „Коха“.

Више других приштинских медија, извјестило је јуче, позивајући се на своја сазнања да је након порођаја, беживотно тијело бебе умотано у чаршаф и стављено у машину за прање веша.

У међувремену је стигла потврда из болнице да је седам радника суспендовано у вези са овим случајем и да се спроводе детаљне истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана