Tерористи са француске потјернице ухапшени у Суботици: Снајпериста Хамза и официр Хасани

Г.С.
Tерористи са француске потјернице ухапшени у Суботици: Снајпериста Хамза и официр Хасани

Припадници Радне групе МУП-а Србије за спречавање ирегуларних миграција и кријумчарења људи на подручју Суботице ухапсили су данас Абдул Басир Хасанија звани Капетан, официра авганистанске војске и снајпериста Мер Хамза, командир јединице Барди 313 јединице у Авганистану, по чему је и камп и добио име.

За њима је расписана потјерница Француске. На подручју Радановачке шуме пронађено је 109 миграната, од којих је 25 сигурносних интерестаних лица, против којих ће бити преузети мјере у складу са законом. Међу пронађеним мигрантима, откривени су, како смо навели, два лица која потражују свјетске полиције због више различитих кривичних дјела.

Током акције, полиција је претрагом терена пронашла аутоматску пушку са два припадајућа оквира и муницијом, као и мању количину марихуане. Ирегуларни мигранти, који нису сигурносно интересантни бит ће пребачени у прихватне центре.

Припадници исте Радне групе спровели су и акцију појачане контроле на територији Хоргоша, гдје су пронашли мигранте који ће бити пребачени у прихватне центре.

Акције су спроведене у оквиру континуираног рада на сузбијању ирегуларних миграција, уз ангажовање припадника Радне групе, формиране по налогу министра унутрашњих послова, у сарадњи са новосадским одредом Жандармерије и Управом граничне полиције, преноси Телеграф

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана