Тепавчевић: Јавна окупљања до пет особа, ученици на мини распусту

Срна
Тепавчевић: Јавна окупљања до пет особа, ученици на мини распусту

БЕОГРАД - Кризни штаб Владе Србије одлучио је данас да због повећања броја заражених од вируса корона огранични јавна окупљања у затвореном и на отвореном простору на пет особа.

“Одлучено је да средњошколци и основци 11, 12, 13.новембра имају јесењи распуст”, рекла је на конференцији за новинаре епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевића.

Тепавчевићева је навела да је од почетка школске године вирус корона потврђен је код укупно 708 ђака, а углавном је ријеч о заражавању ван школе, али је у појединим случајевима дошло до преношења унутар школе.

Она је додала да у Србији још нису примијењене најригорозније мјере, те поново апеловала на све да носе маске и поштују епидемиолошке препоруке.

“Аутобуси не спадају у места на којима је прописана забрана окупљања до пет људи. Они јесу места где је могуће даље преношење вируса и зато стално треба да утичемо једни на друге ако се не носе маске”, навела је она.

Према њеним ријечима, забрана окупљања не важи за културне установе, попут биоскопа и позоришта.

Тепавчевићева је нагласила да се и приликом обиљежавања крсних слава требају поштовати мјере које је препоручио Кризни штаб.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана