Тејић признао да је убио Бојана Мирковића у Белвилу

Tанјуг
Foto: гс

БЕОГРАД- Пред Вишим судом у Београду данас је почело суђење петорици оптужених за подмукло убиство Бојана Мирковића (34) 12. новембра 2020. године у гаражи зграде у београдском насељу Белвил.

Лазар Тејић (23), оптужен као непосредни извршилац убиства, признао је да је он убио Мирковића, док су остали оптужени негирали сваку повезаност са тим кривичним дјелом.

Теjић је на оптужници тек трећи по реду па су прије њега детаљно одбрану изнијели првооптужени Бојан Ковачевић, иначе Тејићев очух, и Иван Никчевић, који је према оптужници набавио ГПС уређај којим је Мирковић праћем неколико дана прijе убиства.

Суђење је након два сата прекинуто због паузе, након које ће Тејић, Душан Кокоруж и Филип Јовановић детаљно изнијети своје одбране .

Филип Ивановић се терети за помагање у извршењу овог кривичног дјела, а остала чевторица за саизвршилаштво у тешком убиству Мирковића.

За ово кривично дјело запрећена је казна од најмање 10 година затвора, а као највиша им се може изрећи и доживотни затвор.

Тејић је оптужен и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Тејић je оптужен као непосредни извршилац убиства, признао је да је он убио Мирковића, док су остали оптужени негирали сваку повезаност са тим кривичним делом. Тејић је на оптужници тек трећи по реду, а у детаљој одбрани је навео да је он сам организовао и извршио убиство Мирковића, јер је почео да га се плаши.

"Ја сам извршио ово убиство, остали немају везе са тим", децидан је био Тејић. Ипричао је суду да је 29. новембра 2019. године изашао са одслужења казне затвора након чега је упознао Мирковића у једној кафани где је он радио као обезбеђење.

"Од њега сам купио кокаин и почео да радим за њега. Како су се количине повећавале ја нисам то могао да постигнем, а Мирковић се љутио", испричао је оптужени. Једном приликом му је Мирковић налупао шамаре и претио да ће му "поломити и руке и ноге".

"Ја сам се њега плашио. Уплашен и на кокаину одлучио сам да га убијем.

Сам сам набавио ГПС уређај за праћење, два пиштоља и телефон и решио да га убијем у гаражи где нема никога", рекао је Тејић.

Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никчевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извршилац дошао на мјесто извршења и којим се после удаљио.

Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића прије убиства.

"Биолошки трагови и временско-просторна анализа потврђују умешаност свих окривљених", истакло је раније тужилаштво.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лажна документа на друго име.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана