Свечља: Постоје индиције да има још убијених нападача, акција се наставља

Танјуг
Свечља: Постоје индиције да има још убијених нападача, акција се наставља

ПРИШТИНА - Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је да постоје индиције да је број убијених нападача у јучерашњој акцији на Косову и Метохији још већи.

Тзв. косовска полиција је до сада потврдила да су три нападача убијена у Бањској и Звечану.

-Постоје индиције да би број убијених на њиховој страни могао бити и већи, то ћемо сазнати и провjерити благовремено - рекао је Свечља.

Према његовим рijечима, полиција је током акције на КиМ у недjељу открила велику количину наоружања, а „у неким аутомобилима пронађене су руске јавне исправе“, преноси Кљан Косова.

Koсовска полиција: Убијена три нападача,

ухапшено пет особа

Он је истакао да је у питању тежак и нераван терен, а могућност, како је навео, "терориста" да се сакрију у овим планинама је велика.

Свечља је додао да се наставља акција полиције у потрази за нападачима.

-Акција ће трајати колико год буде потребно, сваки појединац који је учествовао у нападу, сваки појединац који је озбиљно дjеловао против интегритета и суверенитета Косова биће гоњен до краја. Нећемо стати - додао је он за РТК.

Свечља тврди да је реч о терористичкој групи сачињеној из више криминалних група, али је додао и да су неки идентификовани као припадници Cивилне одбране, преноси Коха.

Он је рекао да су у акцији у Бањској убијена тројица нападача, док је шест особа ухапшено.

Такозвано специјално тужилаштво Косова саопштило је да је шест особа приведено због напада на тзв. косовску полицију, а  они су у осумњичени за више кривичних дјела након напада у селу Бањска, а један од њих и за тероризам.

- У питању је напад на уставни поредак Косова, припремање терористичких аката или кривичних дјела против уставног поретка и безбједности  Косова, посједовање, контрола или неовлашћено држање оружја - навело је тужилаштво дјела су за која су осумњичени ухапшени.

Епархија: Наоружана лица напустила манастир,

ситуација мирна али неизвјесна

Такође, из тужилаштва је саопштено да су у јучерашњој акцији заплијењена возила са значајном количином оружја.

Приведенима је одређено задржавање до 48 сати, саопштило је тужилаштво, а преноси Коха.

Предсједница привремених органа у приштини Вјоса Османи донијела је одлуку да данас буде проглашен даном жалости у знак поштовања према полицајцу Африму Буњакуу, који је јуче изгубио живот.

Вучић: Формирати ЗСО

и да буду српски полицајци на сјеверу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана